Vanaf 1 augustus 2017 worden de specialiteiten Coruno® 16 mg en Corvaton® 2mg niet langer vergoed in Hoofdstuk I (categorie B), maar in hoofdstuk IV (categorie Bf) voor de patiënten bij wie deze specialiteiten reeds vergoed waren voorafgaand aan deze datum.
Dat betekent dat deze specialiteiten verder vergoed worden voor patiënten die hiermee reeds voor 1/08/2017 behandeld werden, voor hernieuwbare periodes van 12 maand, op voorwaarde dat de geneesheer (voorschrijvende arts of specialist) de eenvoudige verklaring invult die bevestigt dat de patiënt aan de criteria beantwoordt. Deze terugbetalingsaanvraag kan liever gedaan worden vanuit het voorschrijfprogramma, en wordt onmiddellijk goedgekeurd. Toch vindt u de pdf versie van het papieren document hieronder.

De Commissie voor tegemoetkoming van geneesmiddelen heeft een procedure opgestart om de verplichting te schrappen waarmee huisartsen een verklaring moeten hebben van een arts-specialist, met een bevestiging dat de patiënt al vóór 1 augustus 2017 behandeld is met het geneesmiddel en dat de patiënt al terugbetaling genoot in het kader van die behandeling. Deze verplichting zal vermoedelijk op 1 oktober 2017 officieel geschrapt worden. In afwachting hoeft de patiënt hiervoor niet op raadpleging te gaan bij een arts-specialist.

Hoofdstuk IV document Coruno-Corvaton

Patiënten bij wie een behandeling met Coruno®/Corvaton® voor de eerste keer moet opgestart worden na 31/07/2017 kunnen tot onze spijt niet van een terugbetaling genieten.

Aarzel niet om ons te contacteren via info.be@therabel.com